Puka Beach














Bora Bora

















Bora Dag 2

Livet här på Bora rullar på, idag fick vi se lite mer av solen. 
Så utöver att ligga på stranden och bada så har vi ätit ännu mer god mat, bl.a. min favorit, pannkakor! Vi har också kollat i små affärer, fått massage och jag har flätat mitt hår. 
Fint ska det va! 










Boracay

Ganska spontant bestämde vi oss på att åka på lite semester, kul att se olika sidor av Fille. Destinationen blev Boracay, vilket visade sig vara paradiset på jorden. 
Trots moln och regn har vi legat på stranden, badat och och fått en ytterligare nyans mörkare hud. Vi har också gått långa promenader på stranden, i grottor och i små affärer. 
Detta är livet, åk hit! 













Efterlängtad stämpel

Dagens uppdrag var att få en stämpel i våra pass, så att vi får stanna här på Fille till 2 Maj då vårt flyg går vidare mot Bali. Det är ju ganska skönt att undvika att hänga i fängelset. Så idag har vi suttit, väntat och suckat över hur ostrukturerat och krångligt man kan göra saker, dessutom tömde denna stämpel och väntan nästan våra plånböcker.. 
Men vi fick den! 



Go dag


Ännu en go dag har passerat. Igår var vi bl.a. på DropIn, likt en fritidsgård där vi leker lekar och hittar på annat skoj med barnen!
Vi var också på 6års kalas i Barnbyn och åt tårta. 
Fikade med nya vänner och längtade till vår resa som går av stapeln på lördag och resemålet är Boracay, (googla det och ni får se definitionen av vita ständer och turkosa hav).
Dessutom började jag dagen med att äta vattenmelon, vilket jag också avslutade dagen med.
Som sagt detta va en go dag! 



Operation Love

Varje måndagseftermiddag brukar vi åka med Operation Love ut till olika byar för att träffa barn. OL driver ett arbete där de i form av barnmöten lär barnen om Bibeln, men också om deras rättigheter och hur de ska skydda sig emot att bli sexuellt utnyttjade. Detta gör de i samarbete med en församling med förhoppningen om att arbetet ska fortsätta efter OL's 12veckorsprogram, utav medlemmar i församlingarna, då många kyrkor inte har aktiviter för barn. Så under varje vecka besöker OL fem olika byar, en varje dag, och många barn. De leker, sjunger och undervisar. Åh barnen bara älskar det! 



















Pussla

Igår köpte vi ett pussel och idag är nästan 1000 bitar ihopsatta, fantastisk sysselsättning! Annars har det varit väääldigt varmt här idag, så vi har svettats ikapp med ungarna. Så imon ska vi nog svalka oss i poolen 👌



Shining Light Part 2























Shining Light

Tisdag till fredag denna veckan spenderade vi på Shining Light, en skola som ligger på andra sidan stan och drivs av missionen. Där går barn som  är 3-12år och många av dem är väldigt fattiga och lever i rätt svåra situationer.
Vi har lekt massor med dem, varit med på deras lektioner och haft danslektioner med dem, roligt! De är så himla goa!
När skolan är slut på eftermiddagarna har vi umgåtts med de 4 lärarna som bor på skolan. De har tagit med oss ut i byn och hem till elever för att se hur de lever, introducerat massa filippinsk mat, inklusive äta med enbart händerna traditionen och gett oss många skratt! 
























Rädda världen

Livet här nere kan låta väldigt lätt och härligt, vi leker med underbara barn, upplever häftiga saker i en ny kultur och njuter av att solen skiner på oss varje dag. Och det är sant.
Men det är också väldigt jobbigt.. 
Någonting inom mig drömmer om att jag ska rädda världen. Att alla ska ha ett hem, mat på bordet, kläder att ta på sig och någon som ger dem pussar och kramar. Det ska inte vara krig, ingen ska behöva vara rädd. Och inget barn ska aldrig någonsin behöva bli sexuellt utnyttjad. 
Men jag kommer inte rädda världen. Tyvärr. Troligtvis kommer jag åka härifrån utan att ha räddat ett ända liv. Tyvärr. 
Ibland vill jag bara ge upp, åka hem till Sverige igen för det känns som om det är så många man vill hjälpa, så mycket man vill göra så man vet inte ens var man ska börja. Och om det ens kommer att märkas. Jag kan inte ta med alla barn till Sverige och jag kan inte tömma mitt redan glesa bankkonto. 

Men tills jag åker hem ska jag pussa och krama barnen så mycket jag bara kan, få dem att skratta tills de får ont i magen, och försöka lära dem att drömma om att allt är möjligt och att världen kan bli bättre. Så de och jag och kanske du kan rädda världen tillsammans!



 

Manila

Denna helgen har vi varit i Manila. Ja vi bor i Manila, men väldigt i utkanten och det tar flera timmar att ta sig från en plats till en annan i denna enorma stad, så nu var vi inne i centrum.
Framförallt har vi shoppat och njutit av att leva i "vårvanligavardag". 
Vi har också ätit massa gott, sett solen gå ner, gått strandpromenaden längs Manila Bay, tittat på en stor Firework tävling mellan Japan och Frankrike, och J var modig att klippa sig, bra helg!










RSS 2.0