När allt börjar bli sista gången













Ja det är faktiskt så. Idag var vi med på Operation Love för sista gången. Men oj vad vi hade kul och lekte, eller kanske inte lekte, utan det var mer som på blodigt allvar. 
Idag är det bara 11 dagar kvar på vårt kära Fille med alla dessa goungar... Men allt har sin tid och sen väntar nya äventyr!


Äggjakt
















Idag på förmiddag målade vi ägg med barnen i barnbyn. Såklart passade de även på att kladda ner sig, roligare finns ju typ inte! 
När de sen sov middag gömdes äggen och när de vaknade var det dags för äggjakt. De hittade ägg både här och där som de sedan mumsade på, det blev även filipinokaka och diverse lustiga frukter, kanske inte det godaste jag smakat med de äter för glatta livet! 

Glad Påsk

Ingen är gladare än mig när man får ett påskägg med godis från andra sidan jordklotet! Som jag längtat efter dessa smaker.
Uppdaterade oss också om lite nyheter i Jönnet, aldrig för har JP varit så rolig.
Mammas jobbarkompis Åsa och hennes man är här på besök. TAAACK!




 

Skräckslagen






Oj så rädd jag var och oj vad glad man blir när man vågar. 
Jag är ju en av alla de där ormhatarna som mest skriker. 
Okej ormen var död för er som tror att jag blivit galen, dessutom är det en liten bebis men annars väldigt giftig! Den hittades av vaktmästaren uppe på vårt berg och är numera i ett krig, när som helst kan man få den kastad på sig eller hitta den på ett obehagligt ställe...

DropIn














Här är lite bilder från i onsdags då vi var på fritidsgården. 
Vi dansade med dem så länge vi orkade i värmen, sen lekte vi och fikade kanelbullar! 

Graduation















I fredags besökte vi Shining Light igen, en av missionens skolor. Och idag var det dags för Graduation. För första gången slutade en årskurs 6, för att slussas vidare ut i livet och börja High School, många av dem har gått på Shining Light hela deras skoltid, vilket är 8 år! 
Stor dag och oj vad stolta de var, med all rätt! Och ännu stoltare var nog både lärare och föräldrar. Många tårar fälldes, vilken fin dag!


Tacksam












Igår besökte vi en familj som bor på toppen av ett berg. 
Pojken i familjen är min nya idol, han går till skolan. Vilket tar 3 timmar. En väg. 
Påminn mig om hans sextimmars dagliga promenad när jag klagar på att bussen är försenad. 
Jag har så mycket att vara tacksam över. Jag glömmer lätt det. 
Du också kanske? 



Operation Love

Vi är tillbaka i Manila och dagen började med kramkalas med barnbybarnen. Åh vad de är goa! 
Under eftermiddagen åkte vi ut med Operation Love och hade barnmöte. Barnen får låtsaspengar för varje gång de deltar, de kan också få lite extra om de till exempel svarar rätt på någon fråga eller är med i ett drama. Nu har de sparat ett tag och idag fick de "handla" för pengarna. Hopprep, kritor, örhängen och bollar var några utav inköpen. Ekonomen inom mig jublar, bra att barnen får lära sig att hantera "pengar" och spara. 











RSS 2.0