Hejdå Indonesien Hej Singapore

Jajemen, nu sitter vi på flygplatsen och lämnar snart Indonesien. 
De senaste dagarna har vi inte gjort något alls mer än legat vid poolen, så himla skönt! 
Nu säger vi tack och bock och ser fram emot nya äventyr (läs shopping) i Singapore!!





Chili




Vulkanen












Den andra dagen i Ubud, gick vi upp mitt i natten och i mörkret besteg vi en vulkan för att från toppen se solen gå upp! Fint och kallt... 
På toppen åt vi även frulle och värmde oss i ångan som kommer ut ur vissa hål i vilken som faktiskt är aktiv fortfarande.





På vägen hem stannade vi på en plantage och rätt som det är sitter jag och J med 12 koppar kaffe och te framför oss. Vi som varken dricker det ena eller det andra... Men nu var det dags för provning och man slutar aldrig att förvånas över alla konstiga situationer man hamnar i, denna ger nog i och för sig en hel del vuxenpoäng! 




Ubud









Efter fem nätter på Lembongan åkte vi tillbaka till Bali, till staden Ubud. Det ligger inte vid havet, så där var det varmt! Första dagen hängde vi mest med dessa kompisar!

Snorkla

När vi var på Lembongan var vi ute en förmiddag och snorklade. Det börjar bli lite tradition numera, då vi har snorklat både här och där, både på Fille och här i Indonesien, men det är ju alltid lika roligt och man får se nya fina fiskar varje gång. Höjdpunkten denna förmiddag var Mantorna vi såg, de var över 2m långa och de simmade så nära så man kunde peta på dem, wow! Dessutom var reven och fiskarna magiska, i alla regnbågens färger. 
Med på utflykten var också våra 4 nya indonesiska vänner som efteråt bjöd på lunch, trevligt! (Även deras mobilbilder som jag har snott) 



Havet är djupt










Vi badade inte här, var nog klokt. Dock såg vi en stor sköldpadda simma runt i de värsta vågorna. Hoppas han simmade för sitt liv!

Coke


Lembongan



















Efter några dagars mellanlandning på Bali, åkte vi vidare till ännu en ö, Lembongan. Hittills är nog detta vår favoritplats här i Indonesien. Mysiga gator och turkost hav blandat med äventyr.
Igår hyrde vi moped för att åka och utforska ön. Varken jag eller J har kört moped förut så det hela började med lite körskola på en bakgata med killen vi hyrde mopeden av. Tydligen tyckte han väl att det såg lovande ut och vi gav oss iväg. 
Vi spanade in gömda stränder med enorma vågor, hittade en sköldpadda i havet, körde moped över en hängbro, tittade på tempel och sjögräsodlingar. Vi stötte också på en gammal kvinna som bar halva skogen på sitt huvud, vi hakade på henne och besteg ett berg men fantastisk utsikt och hela vägen pratade hon på på ett språk vi inte förstod ett ord av, men hon var säkert trevlig! 
Annars njuter vi mest av utsikten från vår balkong, en kall flaska Cola och några timmar i en solstol med någon skön sommarpratare i öronen.
 Men trots allt detta fantastiska har vi börjat längta hem.. Och resan börjar ju faktiskt närma sig slutet!

Lombok 2

Idag vaknade vi på Lombok, men efter en väldigt skumpig och sjösjuk båtresa är vi numera tillbaka på Bali, här hemma i Kuta. 
De sista dagarna på Lombok, bjöd på sol och bad, (även lite regn!), snorkelutflykt och vi hängde med sköldpaddorna i havet, det blev också en vacker solnedgång och J prutade som aldrig förr! 












Giliöarna 2

























Giliöarna

Innan vi hamnade på Lombok var vi på Giliöarna några dagar. 
Där var aktiviteterna ungefär äta, sola, bada, när man är klar börjar man om tills det är dags att sova.
En dag cyklade vi också runt ön och hittade många fina små paradis.
















Lombok


Idag gav vi oss ut på äventyr. Vi hängde med apor, tittade ut över majestätiska vyer och badade i vattenfall. Allt detta gör man på Lombok där vi numera befinner oss. 
Titta och njut! 

















Bali








Nu är tiden i vårt kära Fille slut, den har gått så himla fort.. Och det var inte helt lätt att säga hejdå till alla där, framför allt inte till barnen... Men nu är det nya äventyr som gäller! Och vem vet, vi ses kanske igen?!
Vi har nu varit på Bali i 2 dagar, shoppat, hållt på att drunkna i vågorna, legat vid poolen o ätit massa god mat, inte helt fel! 
Nu är vi påväg till Giliöarna, ryktas om ännu ett paradis!



RSS 2.0